Tre spørsmål

selvledelse stategi valg May 15, 2020

 

Jeg satt på terrassen utenfor Starbucks på et folketomt Aker Brygge og tenkte. Det var mandag, og jeg hadde nettopp vært på God Morgen Norge og snakket om muligheter i Corona-krisen. Det jeg tenkte på var tre spørsmål knyttet direkte opp mot Leve, Lede og Levere.

 

  1. Hva skal livet mitt handle om?
  2. Hvordan vil jeg bruke min energi?
  3. Hvem er viktigst for meg?

 

Men mens jeg drakk kaffen min i sola, tenkte jeg at vi ikke burde trenge en global pauseknapp for å ta aktive valg. Vi burde gjøre det til en fast rutine der vi én gang i måneden tenker gjennom disse spørsmålene.

 

Hvorfor? Jo, det handler om strategi og taktikk.

 

Det første og det tredje spørsmålet er strategiske spørsmål. De tegner opp det store bildet. Svarene på «hva skal livet mitt handle om?» og «hvem er viktigst for meg?» vil være relativt stabile. Her gjelder det å bli enig med seg selv om en strategi: Hvor vil du, og hvem tar du med på reisen? Funksjonen til sjekk-inn rutinen er å holde dette frisk i minnet.

 

Spørsmål nr. 2 «hvordan vil jeg bruke min energi?» er et taktisk spørsmål. Svaret vil variere fra måned til måned. Vi må være proaktive og støtte opp under svarene på spørsmål 1 og 2. Dette handler om å skape lommer, og å lede seg selv og andre med god margin.

 

Så, etter at jeg hadde drukket opp min venti latte, la jeg sjekk-inn tid med meg selv i kalenderen: Hver siste søndagskveld i måneden.

 

Kanskje jeg kan inspirere deg til å gjøre det samme? Spørsmålene kan også benyttes til en månedlig sjekk-inn på jobben:

 

  1. Hva skal vår avdeling/region/ledergruppe/organisasjon handle om?
  2. Hvordan skal vi bruke vår energi?
  3. Hvem er viktigst for oss?

 

Finner vi gode Leve Lede Levere svar hver måned, trenger vi ingen krise for å bli påminnet at det vi fyller dagene våre med (på jobben og hjemme) til slutt blir livet vårt.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

 

P.s God 17. mai!

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!