Om her og nå

mål tilstedeværelse Jan 14, 2022

 

«This too shall pass» er mantraet for å minne seg selv på at alt i livet er forgjengelig. Både det vonde og det vakre er i konstant flyt.

 

Men livets flyktighet skaper et dilemma.

 

På den ene siden har vi bare en rekke øyeblikk, her og nå. På den andre siden har vi milepæler, drømmer og mål som per definisjon ligger på utsiden av her og nå.

 

Motivasjonen er drivkraften som får oss til å feste blikket på fremtiden. Den gjør at vi skaper utvikling, bygger romskip og sparer til hus og hage.

 

Det er bare ett problem: Når vi endelig kommer frem, har fremtiden flyttet seg i takt med våre anstrengelser. Vi befinner oss i den eksakt samme situasjonen. Her er vi , men der vi ønsker å være er rett på utsiden.

 

Kanskje det må være slik? Kanskje det ligger i vår natur å streve etter mer? Størst og best lever tross alt lengst.

 

Men visdomsordet har et poeng. Uansett om vi bygger slott eller hytte, drømmer stort eller smått. Det er øyeblikket vi bruker til å skape fremtiden som teller.

 

Hvis drømmene våre alltid vil være rett på utsiden av her og nå, er kanskje den beste måten å løse dilemmaet på ved å sette søkelys på hva som gir oss mest glede på veien. Ikke hva vi får når vi kommer frem.

 

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!