Om å vokse først selv før du hjelper andre

ledelse selvledelse May 08, 2020

 

Det er også noen positive aspekter ved vår nye hverdag. Mange av de jeg møter har nemlig blitt lei av å sitte foran webkameraet, så de går tur istedenfor. Midt i arbeidstiden. For en luksus, men burde det kanskje heller bli en vane?

 

For én ting er sikkert og visst, når vi rører oss aktiveres flere områder i hjernen. Vi puster bedre, løsner opp i stiv muskulatur og stimuleres av flere sanseinntrykk. Det er ikke rart at vi får innsikt og gode ideer når vi er ute og går.

 

Nettopp en slik innsikt hadde lederen for logistikkavdelingen i en mellomstor bedrift da vi gikk tur her om dagen. Faktisk holdt han på å snuble over en rot da det gikk opp et lys for ham. Han fant løsningen!

 

Det er medarbeiderne som får ham til å vokse, ikke omvendt.

 

Men; var det ikke sånn at vår funksjon som leder først og fremst er å hjelpe andre å vokse?

 

Jo, men dette kommer som resultat av at du som leder vokser først!

 

Når du jobber med deg selv og dine utfordringer, som blir synlige gjennom samhandling med dine medarbeidere, det er først da du vil kunne være en støttespiller i deres utviklingsreise.

 

Så slå av webkameraet og ta på joggeskoene. Mens du går tur, spør deg selv: Hvilke utfordringer har en tendens til å gjenta seg? Hvilke personlige egenskaper må jeg utvikle hos meg selv først for å håndtere dette?

 

Og vær takknemlig for at du har dine kolleger og medarbeidere. De kan hjelpe deg til å bli den beste versjonen av deg selv, for at du så igjen kan løfte dem videre.

 

Det kaller jeg for et perfekt design.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!