Om å tenke stort

kreativitet visjon Oct 09, 2020

 

Jeg elsker Moleskin notatbøker. Dette er høyst subjektivt, men jeg påstår at de er annerledes enn andre notatbøker. De får frem en mer kreativ og modig side i oss.

 

Men uansett hvilket medium du foretrekker – å skrive ned tanker og ideer er en av de raskeste veiene til personlig og faglig utvikling. Prosessen gjør noe med oss. Vi får indre klarhet. Vi ser og hører oss selv tenke.

 

Av og til blir det vi skriver ned først betydningsfullt når vi leser det på nytt senere. Nettopp dette skjedde med meg i dag tidlig da jeg bladde i en av mine gamle notatbøker. Der sto det:

 

«Ask questions Google cannot answer”

 

Dette er kanskje den beste definisjonen på hva det betyr å være visjonær: Still spørsmål algoritmen ikke har svar på. Store spørsmål som får deg til å tenke annerledes.

 

Livet vårt reflekterer spørsmålene vi stiller oss selv. Store spørsmål sender oss ut på store eventyr. Vi må gå vår egen vei og finne våre egne svar.

 

Vi kan ikke google oppskriften for «hvordan få det til». Men vi vet hvordan det kjennes i kroppen: en følelse av letthet og indre frihet kombinert med sommerfuglene vi hadde i magen da vi var fem år og turte å sykle ned den store bakken uten at beina var på pedalene.

 

Hvilket spørsmål burde du stille deg som ikke Google kan gi deg svar på?

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!