Om å bli sett i møter (og bli rørt av det)

ledelse motivasjon møter Jan 23, 2020

 

I dag deltok jeg i et møte som var så bra at jeg fikk tårer i øyekroken. Et møte som gjorde at hele dagen ble bra. Hvorfor? Hvordan? Hva skjedde? Jo, det får du høre nå.

 

Et møte skal alltid produsere en merverdi. Det er derfor vi samles. Som oftest tenker vi kun på den faglige merverdien som produseres. Det kan være fremdriftsplanen, budsjettforslag, prosjektskissen, men det som gjorde dette møtet helt annerledes var noe annet.

 

Graver man litt dypere ser vi at den faglige merverdien handler om kun én ting: gode beslutninger. Jo bedre beslutninger møtet produserer, jo høyere rangeres ofte den faglige merverdien. I dag fikk jeg dette og enda mer.

 

Møtet jeg deltok i resulterte nemlig i en skyhøy faglig merverdi (dere vil se resultatet om to uker). I tillegg gjorde det med glad, stolt og ikke minst – rørt!

 

Men det var den personlig merverdi som hadde størst effekt på meg. Hvorfor?

 

Jo, jeg følte meg sett. Ekte og genuint sett. De andre rundt bordet gjorde et ektefølt innsats på å forstå mitt perspektiv. De lot ikke bare som, de var genuint nysgjerrige.

 

Å virkelig se de du er i et møte med er ikke en teknikk eller strategi du behøver å lære deg. Evolusjonen har utstyrt oss med denne evnen, vi glemmer bare å bruke den. Hverdagen kommer i veien. Vi har ikke alltid tid til å lytte og oppsummere fordi det er så mye annet vi også må rekke.

 

Ja, møtet i dag tok kanskje litt lengre tid enn planlagt. Men jobben som skal gjøres i etterkant kommer til å gå mange ganger raskere. Vi kan kommunisere effektivt fordi vi forstår hverandre. Vi vet at vi vil hverandre vel.

 

Å passe på å skape en personlig merverdi i alle møter er vel investert tid. Dere får til mer og møtene blir hyggeligere. Kan det gjenskapes? Ja. Og jeg er sikker på at det vil gjøre underverker.

 

Lykke til!

Til din suksess.

Elke.

 

P.S – registrer deg her for ukentlig 3-minutters påfyll her.

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!