Om kapasitet og tid

 

Kapasitet og tid er to ord vi gjerne bruker som synonymer.

 

«Beklager, men dette har jeg ikke kapasitet til nå,» er det samme som: «Beklager, men dette har jeg ikke tid til nå.» Men stemmer dette egentlig?

 

Vi kan gjøre jobben vår, eller leve livet vårt, på to måter: Måten vi gjør i dag og måten vi er kapable til. Det vi er kapable til er som oftest noe mer enn det vi gjør i dag.

 

Kapabel, beskriver kapasiteten som bor i oss. Avhengig av hvor gode vi er til å utnytte dette uforløste potensialet, minskes eller forstørres gapet mellom der vi er i dag og der vi kan være. Å våge seg over gapet krever mot.

 

Der vi er i dag er som oftest et behagelig sted å være. Og om det ikke alltid er behagelig, så er det i det minste velkjent. Hadde det bare ikke vært for den indre stemmen som hvisker at det bor noe mer i oss.

 

Den stemmen holder mange i sjakk ved å holde seg opptatt. Vi fyller tiden med skyggeaktiviteter som gjør det umulig å utforske hvordan livet, eller jobben, på den andre siden av gapet hadde sett ut.

 

Jeg tenker at tid og kapasitet ikke kunne ha vært mer forskjellig. For ofte er tiden brukt på skyggeaktivteter en av årsakene til at vi ikke utnytter vår egen kapasitet.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

 

PS - Takk for at du leser Ukas 3-minutter. Å få lov å skrive til deg hver uke, hjelper også meg til å bli en litt bedre utgave av meg selv.

 

 

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!