Om flokken

 

Her om dagen bistod jeg med å håndtere en konfliktsak i en liten avdeling.

 

Da vi begynte å løse opp i flokene som førte til konflikten, viste det seg at den underliggende årsaken lå i store forskjeller i hva de ansatte svarte på disse to spørsmålene:

-          Hva er mitt bidrag til felleskapet?

-          Hva forventer jeg fra fellesskapet?

 

Vi oppdaget et stort sprik i forventninger. Slett ikke alle hadde den samme oppfatningen av hva som skulle til for å skape en bra flokk, og hva som er rimelig å forvente av et fellesskap på arbeidsplassen.

 

Til tross for spikende forventninger var alle sterkt påvirket av konflikten. Produktiviteten og trivselen hadde sunket. Flere ansatte var sykemeldt.

 

Flokken har sikret vår overlevelse i tusenvis av år. Vi føler oss sterkere, modigere og mindre sårbare når vi er en del av et fellesskap. Vi kjenner oss trygge og ivaretatt. Vi tør å utfordre oss selv fordi vi vet at vi er godtatt.

 

Akkurat det motsatte skjer når vi står på utsiden. Vi blir usikre og sårbare. Vi trekker oss tilbake. Tar ingen sjanser.

 

Jo mer utfordrende tider, jo viktigere blir flokken. En leder må huske at man leder både individer og en flokk som igjen utvikler en egen dynamikk. Som individ i flokken må vi huske at vi selv påvirker og blir påvirket av felleskapet.

 

Måten vi håndterer begge delene vil si mer om våre verdier enn tusen ord.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!