Om å spille kortene riktig

ledelse prioritering Feb 28, 2020

Vi har snakket mye om mental styrke og utholdenhet . Selv om vi kan og må trene oss opp i begge deler, kan man stille seg et spørsmål: Må man være sterk og ha god utholdenhet hele tiden?

 

Sannsynligvis ikke. Og kanskje kan det å vite ”when to quit and when to stick” være en av de viktigste ferdighetene vi trenger i livet. Du får vite mer om hva jeg mener om dette under.

 

Jeg var på hyttetur i vinterferien. Den ene kvelden var det musikk-quiz. Faren min likte country-musikk, så det tok meg bare et par sekunder å gjenkjenne Kenny Rogers klassiker, The Gambler . Han kunne ikke ha oppsummert livets «gamble» på en bedre måte:

 

“You've got to know when to hold 'em.
Know when to fold 'em.
Know when to walk away.
And know when to run.

Every gambler knows
that the secret to survivin'
is knowin' what to throw away
and knowin' what to keep.
'Cause every hand's a winner
and every hand's a loser
and the best that you can hope for is to die
in your sleep.”

 

Det handler altså ikke alltid om hvilke kort man får utdelt. Det viktige er hvordan man spiller kortene riktig! Altså – ”what to throw away and what to keep.”

 

Utfordringen er at vår tid og ressurser er begrenset. Mye mer enn vi liker å tro. Å bli god er krevende, samme hvilket mål du har satt deg. Uansett om man skal lære å spille tennis eller bygge opp ett nytt team, møter vi fasen der vi mister motivasjon og fremgang.

 

For å komme gjennom denne dalen trenger vi å utøve mental utholdenhet. Men vi har bare energi til å mestre ett fåtall av slike daler. Vi kan ikke bli gode i alt.

 

Derfor må vi velge kortene vi satser på med omhu. Å kaste de riktige kortene er den raskeste måten å akselerere din fremgang på de områdene du ønsker det mest.

 

Til deg som vil leve, lede og levere bedre.

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!