Om å bestemme selv

selvledelse vaner Jan 29, 2021

 

På søndag slettet jeg Instagram-kontoen min.

 

Skjermtidstatistikken hadde sakte, men sikkert krøpet oppover siden mars i fjor. Sofa-scrolling, altså. Jeg pleide å starte med nettavisene. Etter det kom FB for den siste diskusjonen om alternative treningsmetoder. Så en liten tur innom epostene og til slutt Instagram for å se noe annet enn det som ligger i min nye bevegelses-radius på én til ti mil, avhengig av nåværende bestemmelser.

 

Nå har jeg slettet absolutt alle sosiale medier-apper fra telefonen. Instagram har jeg fjernet for godt. Det har gitt meg en snau time av tiden min tilbake.

 

Det er lett å bli hektet, men det er faktisk også lett å la være.

 

Nøkkelen til å slutte med hvilken som helst vane, ligger i det jeg kaller for vår indre kriger. Den våkner når vi sier til oss selv: «Dette kan jeg klare meg uten.»

 

For å gjennomføre endringer, om det er sofa-scrolling, snus eller alt for mye kveldsjobbing, må vi gi slipp på overbevisningen om at vi trenger å gjøre dette for å være akseptert, slappe av eller ha suksess.

 

Vår indre kriger er den modige stemmen som foreslår et alternativ: Ta kontrollen tilbake og bestem selv hva du trenger.

 

Frihetsfølelsen som kommer fra: «Jeg trenger ikke dette» er vidunderlig!

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

 

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!