Om å beskytte en drøm

drømmer mål Sep 11, 2020

 

Jeg har en venn som har bestemt seg for å prøve et ultraløp. Han har alltid vært en gjennomsnittlig god løper, men nå vil han mer. Jeg tror fascinasjonen for naturen og muligheten til å overvinne den indre kritikeren er hovedmotivasjonen.

 

Han trente målrettet. Det gikk fremover. Så skjedde noe rart.

 

Bare noen få uker før konkurransen viste det seg at de verste kritikerne som måtte overvinnes slett ikke satt i hodet. Nei, de kom i form av mennesker han møtte i det daglige.

 

Han var ikke god nok, mente noen. Hvorfor skulle man utsette seg for slikt, mente andre.

 

Kanskje var det ikke vondt ment. Kanskje ville de skjerme ham for skuffelse og nederlag? Kanskje så de bare sine egne begrensninger og ikke den andre personens drøm?

 

Er vi ikke lys våkne dør drømmene våre akkurat i slike øyeblikk. Vår egen tvil, som vi så vidt klarte å holde i sjakk, får nytt oksygen.

 

De færreste som prøver noe nytt er sikre på at de vil klare det. Jeg kjenner faktisk ingen. Men den sikreste veien til å ikke klare det, er å la være å prøve.

 

Så vi må behandle drømmene, både våre egne og andres, som skjøre planter. Gi dem lys, næring og beskyttelse. Og, viktigst av alt, vi må plante dem i det rette miljøet.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

 

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!