Om å begynne på nytt

selvledelse utholdenhet Jul 10, 2020

 

For et par uker siden åpnet svømmehallen igjen. Det som skulle blitt dagens høydepunkt ble tidenes nederlag. Jeg måtte begynne på nytt. Årevis med teknikktrening hadde blitt visket ut på noen måneder.

 

Min spontane reaksjon var å gi opp og finne på noe annet. Bare tanken på alt arbeidet som måtte legges ned for å komme tilbake til før-corona-tiden drepte motivasjonen.

 

Opplevelsen fikk meg til å tenke på hva som skjer når vi må begynne på nytt. For er det ikke slik at vi faktisk ganske ofte må rykke tilbake til start? Jo, egentlig.

 

Ufrivillige opphold i trening. Økonomiske tap. Tilbakeslag når det gjelder helsa. Mellommenneskelige skuffelser. Påtvungne endringer på jobben. Motgang og tilbakeslag finnes det nok av i livet.

 

Det jeg kom til å tenke på er at et godt liv kanskje avhenger mindre av farten vi holder i medgang, men hvilke avgjørelser vi tar i møte med motgang. Når vi må rykke tilbake til start.

 

Orker vi å reise oss og begynne på nytt eller lar vi være?

 

Våger vi å være nybegynner én gang til?

 

Litt motvillig la jeg stoltheten til side. Mens jeg fant frem de gamle treningsprogrammene, tenkte jeg på prinsippet til Ray Dalio, gründeren av verdens største hedgefond-firma, Bridgewater Associates:

 

«Embrace reality and deal with it”

 

Og det høres ut som en god plan.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!