Min sannhet om ledelse

ledelse Jun 19, 2020

 

Å påstå å sitte på sannheten om noe som helst her i livet er i beste fall naivt, og i verste fall farlig. Så jeg skal ikke gå i den fella. Jeg har ikke sannheten om ledelse, men jeg kom over et sitat som reflekterer min sannhet om ledelse:

 

If your actions inspire others to dream more, to learn more, do more and become more, then you are a leader.  —John Quincy Adams

 

Jeg kunne ikke vært mer enig.

 

Men hvem er John Quincy Adams?

 

Jo, han var den sjette amerikanske presidenten og levde fra 1767 til 1848!

 

Dette var veldig lenge før vi fikk såkalte moderne ledelsesteorier, som for eksempel transformasjonsledelse, verdibasert ledelse, styrkebasert ledelse og mange flere.

 

Alle disse teoriene sier i bunn og grunn det samme som John Quincy Adams sa for drøyt 200 år siden:

 

Ledelse handler ikke om å lykkes gjennom andre men om å få andre til å lykkes.

 

Tenk så befriende! Vi trenger ikke flere teorier om hvordan lykkes med dette. Ved å fokusere på å skape vekst og utvikling, vil de vi leder automatisk søke etter større utfordringer. Ofte mye større enn vi selv hadde trodd.

 

Det er min sannhet om ledelse.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!