Lurt av tankene

 

Jeg gjennomførte et lite eksperiment her om dagen. Det var sitatet til fysiker Richard Feynman: “The first principle is that you must not fool yourself – and you are the easiest person to fool” som inspirerte meg.

 

Hvor mye lurer jeg meg selv egentlig i løpet av en vanlig dag? Hvor lett er det? Resultatet var både komisk og oppsiktsvekkende.

 

For med mindre hodet mitt var opptatt med et konkret gjøremål, ble jeg vitne til en intens indre dialog mellom to stemmer: Den Entusiastiske Selgeren og den Reserverte Fornuftige.

 

Fra sekundet jeg sto opp gikk Den Entusiastiske Selgeren til verks:

«Hva med å sove litt lenger?»  

«Trene litt kortere?»

«Nutella til frokost?»

«Kjøpe en kaffe latte?»

«Lese litt til i avisa?»

«Snike i køen?»

 

Den Reserverte Fornuftige sto tappert imot, men noen nederlag ble det. Særlig når Sjefen (jeg) var uoppmerksom, trøtt eller sulten. Det verste var uansett at Den Fornuftige hadde en unik evne til å rettferdiggjøre alle valg i etterkant.

 

«Selgeren hadde kanskje ideen, men jeg ville uansett dette hele tiden. Det var en god grunn for dette,» sa Den Fornuftige.

 

Feynman hadde altså rett. Men hvorfor lurer vi oss selv som dette?

 

Allerede i 1957 hadde en klok mann med navn Leon Fastinger funnet svaret. Når vi observerer oss selv gjøre ting som går på tvers av det vi egentlig ønsker, opplever vi noe som Festinger kalte for: Kognitiv Dissonans – et sterkt indre ubehag.

 

Det er det ingen som liker.

 

Derfor løser vi ubehaget ved å lure oss selv til å tro at det Selgeren solgt inn, var det vi virkelig ønsket å gjøre. På den måten slipper vi å innrømme overfor Sjefen at vi ga etter.

 

Dessverre kom Festinger ikke med en løsning for problemet, men jeg har et enkelt forslag: vi må bestemme oss på forhånd for når Selgeren skal få vinne og når vi skal stå imot. Vi må la Sjefen ta avgjørelsen før den indre dialogen starter. Og så må vi passe godt på at Sjefen har nok overskudd til å være Sjef.

 

Lykke til!

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

 

P.S. Kjente du deg igjen? Hva er din strategi for å holde Selgeren i sjakk?

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!