Ledelse og Basketball

coaching ledelse Jan 01, 2020

Riktig Godt Nyttår alle sammen!

Mellom besøksrunder og langrenns turer har jeg brukt juleferien til å fordype meg i basketball, eller, mer presis, i hva som kjennetegner de spillere og trenere som over tid produserer de beste resultatene.

Jeg har blitt særlig fascinert av USA College Basketball Coaches, for disse får omtrent hvert tredje år ett nytt kull spillere å jobbe med.

Det betyr at de College Basketball Coaches som over tid vinner flest turneringer, til tross for en flytende spillerbase, gjør noe eksepsjonelt bra som er uavhengig av råmaterialet.

 

Hva er det?

 

Kun to ting som det viser seg, og disse lar seg direkte oversette til verden utenfor ballidretten:

 

1) Fokus på det Grunnleggende. En av de mest suksessrike trenere hadde som fast rutine å vise alle sine spillere hvordan de skal ta på seg sko og sokker for å unngå gnagsår.

Hva er grunnleggende ferdigheter du må forsikre deg om at alle du leder behersker?

 

2) Innsats og Innstilling. De trenere som hadde mest suksess hjalp sine team å utelukkende fokusere på de to faktorene alle har fullstendig kontroll over: "effort & attitude".

Hvor hardt, smart og dedikert du jobber (=innsats) og om du har en åpen, positiv og vekstorientert innstilling.

Hva vil 2020 bli for deg og ditt team hvis dere forbedrer dere med bare 10% her?

 

Så, når du jobber med teamutvikling i 2020, sørg for å ha det grunnleggende på plass først. Ha fokus på det som dere har direkte kontroll over og ta dere ekstra tid for en gjennomgang av deres «sokker og sko rutine».

 

«Get the fundamentals down, and the level of everything you do will rise.”

(Micael Jordan)

 

Til din suksess,

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!