Om ledelse og kjærlighet

ledelse Nov 06, 2020

 

Frem til for noen måneder tilbake hadde vi en fullautomatisk kaffemaskin. Den var råflott. Barista-kvalitet på 20 sekunder.

 

Da motoren gikk i stykker og maskinen måtte til service, gikk vi over til en manuell løsning: kverner + italiensk espressokoker. Kaffen er like god, men prosessen tar tid.

 

Jeg har ennå ikke hentet maskinen tilbake. Hvorfor? Fordi jeg bruker de syv minuttene det tar å lage en god kopp kaffe til å tenke. Det må ha vært lukten av Italia, da jeg åpnet en ny pakke espressobønner, som fikk meg til å tenke på et stort tema: kjærlighet.

 

Kjærlighet er å gi uten å forvente noe tilbake, tenkte jeg.

 

Hva skjer med oss når vi mottar kjærlighet? Jo, vi føler oss verdsatt. Når noen gir, uten at vi må fortjene det først, vokser vi. Vi blir tryggere i oss selv fordi vi føler oss godtatt.

 

«Er dette linken til god ledelse?» tenkte jeg mens jeg drakk kafeen min: Å gi uten å forvente noe tilbake?

 

Når vi gir på den måten signaliserer vi til mottakeren: Du er verdt det i kraft av å være deg. Når vi blir sett på den måten, vil vi leve opp til dette bildet. Vi strekker oss for å møte det den andre ser i oss.

 

Hva kan vi gi? Vår tid og vår oppmerksomhet. Ektefølt interesse som signaliserer at den andre er godtatt uten å måtte fortjene det først.

 

Det er god ledelse ... og kjærlighet.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!