Hvordan håndtere Elefanter?

 

Ett hvert sted der vi mennesker samles, dukker det opp Elefanter. Jeg mener de Elefantene som vokser seg store når vi ignorerer dem. De gjør at vi blir ineffektive, ikke utnytter vårt potensial og ikke får gjort vårt beste arbeid.

Elefanter i rommet er en kjærkommen gjest, når vi behandler dem riktig.

Elefanter i rommet varsler om at her er det noe som alle prøver å ignorere. Paradoksalt nok er dette noe akkurat selve kjernen i hva som stopper organisasjonen, avdelingen eller prosjektet til å gjøre skikkelig fremgang.

Elefanter trigger to følelser: usikkerhet og frustrasjon.

Veien ut: «name the elefant» har du nok hørt før. IKKE gjør det. Ved å sette ord på selve Elefanten presenterer du din tolkning av situasjonen. Det er ikke sikkert at de andre er klare for å høre den. Mest sannsynligvis ikke, ellers hadde Elefanten ikke dukket opp i utgangspunktet.

Sett heller ord på hva som skjer i rommet. Sett ord på det alle kan observere.

Sett ord på:

  • Resultatene dere skaper og gapet du observerer.
  • Prosessen bak resultatene.
  • Stemmingen i rommet.

UTEN å tolke.

Løsningen til problemet vil komme helt naturlig. Den kommer som et resultat av at dere våger å se på hvordan det er i dag og ikke som dere ønsket at det skulle være.

Jeg blir alltid glad for Elefantene. Vi trenger dem for å løfte oss selv og de vi leder til neste nivået. Å håndtere Elefanter er mindre ille enn du kanskje tror.

Stikkord for prosessen er: nysgjerrighet og raushet.

Lykke til!

Til din suksess.

- Elke

 

P.s. Du kan registrere deg for ukentlig 3-Minutters Påfyll her.

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!