Hvordan komme i mål; raskere!

ledelse måloppnåelse Mar 06, 2020

Vi har sett det på Bislett Games. Startskuddet til 800-meter løpet går. Løperne skyter ut av startblokkene. Men så, etter et par runder faller én løper fra. Like etter er det én til som gjør det samme. Hva er det som skjer?

Jo, det er harene som gir seg. De har gjort oppgaven sin: å sikre høy marsjfart.

Harene er fartsholdere som skal passe på at feltet gir bånn gass fra starten av. Selv klarer de ikke å holde så høy fart hele veien til mål, men det gjør de andre i feltet. Ja, noen ganger øker de til og med farten etter at haren har falt fra.

Hvorfor trenger vi da haren i det hele tatt?

Uten tvil så har luftmotstand noe å si, men det mentale aspektet er vel så viktig. Det er tøft å ligge i front hele veien. Så tøft at den som ligger i tet i starten, sjeldent er den samme som er først i mål.

Det er krevende å ta ansvar for både tempostyring og arbeidsoppgavene. Tanker som: «Går det fort nok?», «Klarer vi å holde helt til mål?» stjeler energi som de andre kan bruke til å konsentrere seg om å løpe best mulig.

Hvis du ønsker å komme raskere i mål med dine prosjekter er det én ting som er viktig å huske: du kan ikke være hare hele veien!

Bli enig med teamet ditt om optimal marsfart og bytt på hvem som skal dra og når.


Til deg som vil leve, lede og levere bedre.

- Elke

 

P.S. Registrer deg for Ukas 3 Minutter her

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!