Godt Nyttår

mål planlegging systemer Jan 01, 2021

 

Vemodig rydder jeg bort halvferdige øyer av det store puslespillet. 1000 brikker var litt for ambisiøst. Jeg pleide å rekke 500, men hva fikk meg til å tro at i denne juleferien ville jeg klare dobbelt så mye? Jeg burde allerede ha luktet lunta da jeg måtte bruke en gammel skapdør for å kunne spre ut brikkene på ett flyttbart sted. Altfor mange brikker!

 

Julens lille pusleprosjekt minner meg om hvor viktig det er å ikke bli overveldet.

Vi står i starten av et helt nytt år. Vi legger det gamle bak oss og ser fremover. Kanskje er årets ønsker og mål litt større enn de pleier å være. Tross alt er det mye som skal tas igjen.

 

Jo mer vi ønsker å få til, jo viktigere er det å lage gode systemer som hjelper oss å lykkes. Systemer verner mot å bli overveldet. Systemer forteller hjernen hva som skal prioriteres. Systemer, når vi følger dem over tid, blir til rutiner som så går på autopilot.

 

Ulempen med systemer er at de er tidkrevende å utvikle og ofte kjedelig å implementere. De tar fra oss den spontane gleden av å bare komme i gang og se hva vi får til. Men som regel får vi til mer over tid med en god plan og gode systemer bak.

 

Så i år, ta deg tid til å lage gode systemer før du setter i gang. Kanskje det blir en litt tregere start, men over tid vil du få til mer.

 

Store mål krever langsiktighet, eller som Bill Gates har sagt:

 

“Most people overestimate what they can do in one year and underestimate what they can do in ten years.”

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

Alt godt for 2021.

 

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!