Om friheten til å satse

mål målsetting Jul 09, 2021

 

Frihet er et stort ord. Blant mange av ordbokens definisjoner står: det å være ubundet, uforpliktet. Det betyr at frihet gir oss muligheter, selv om frihet også bare kan være en følelse. Det er ikke alltid man griper mulighetene som ligger i frihet, men vi vet at den er der. Nettopp dette er frihetens kjerne.

 

Når vi satser, gir vi opp noe av denne friheten. Vi velger bort et hav av muligheter til fordel for ett eneste valg: en livspartner, en karriere, et bosted, en idrett eller en livsstil.

 

Det er en stor forskjell mellom å velge og å satse. Å velge kan man gjøre på nytt nesten med en gang, men å satse tar tid. Kanskje er tidsaspektet det største hinderet for å satse? For øyeblikkets valg er i hovedsak styrt av våre omgivelser og følelser. Begge skifter ofte. Når vi satser, derimot, er vi styrt av valg i tråd med det vi har satset på. Vi er upåvirket av øyeblikket.

 

Nettopp derfor finner vi de største hopp i vår utvikling og våre prestasjoner når vi våger å satse.

 

Kanskje er det å kunne velge å satse den ultimate friheten. Friheten vi erfarer når vi erkjenner at det bor et enormt potensial i hver og en av oss. Og at det eneste vi trenger å gjøre er å stole på at vi vil grave det frem når vi bestemmer oss ... og satser.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

 

P.S. Ja, og noen ganger må vi gi oss lov til å skifte mening og satse på nytt.

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!