Om de små tingene i livet

tilstedeværelse Oct 16, 2020

 

Jeg satt på Widerøe flygning WF487 fra Trondheim til Sandefjord i går kveld. Det samme gjorde flere andre. Med munnbind på lignet vi et team med kirurger som skulle ut på oppdrag. Siden vi alle så annerledes ut, oppførte vi oss veldig annerledes også.

 

Borte var de små, fleipende kommentarene om trange seter, laptopen som må brettes ut på fanget til naboen, mimringen om den mislykkete håndballkarrieren i det kofferten til Fru Hansen må fiskes ut av bagasjehyllen etter landing. Med munnbindet kom alvoret.

 

Det fikk meg til å tenke på hvor viktig det er å ikke la respekten for en utfordrende situasjon ta fra oss hverdagsgleden.

 

Jeg tenkte på 80/20-prinsippet. Et prinsipp som sier at forholdet mellom innsats og resultat er svært skjevfordelt: Rundt 20 prosent av det vi gjør står for 80 prosent av det vi oppnår.

 

De små tingene i livet er disse 20 prosentene. De bærer hovedansvaret for at vi legger oss om kvelden med smil.

 

Vi må verne om alle de små tingene som gjør livet godt. En hyggelig kommentar til Fru Hansen, et smil til den som går forbi, en kopp kaffe i sola, en liten pause der vi ikke gjør noen ting.

 

Ta være på alle de små tingene. For når vi kjenner etter, er det de små tingene i livet som til slutt blir store.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!