Bytt ut telefonen med en alarmklokke

fokus mindset produktivitet Nov 25, 2019

 

De fleste begynner dagen sin med telefonen. Scenarioet er ganske likt for alle: alarmen på telefonen ringer og etter at du har slått av denne, sjekker du innboksen, nyheter og kanskje også sosiale medier. De fleste ligger da fortsatt i sengen. Hørtes kjent ut? Hva er egentlig problemet?

 

Reaktiv modus:

Når du sjekker inn i den eksterne verden sjekker du samtidig ut av din egen verden. Du blir møtt med andres krav og gjøremål og hjernen din går i problemløsningsmodus.

 

Tap av egen agenda:

Problemet er rekkefølgen. Når du, straks du våkner, forholder deg til andres krav og informasjon, glemmer du din egen agenda for dagen. Hjernen din vil automatisk prioritere akutt problemløsning og du blir fristet til å prioritere feil.

Hjernen kaster seg over det som haster (= system 1 tenking som er automatisert og impulsiv) og glemmer å vurdere om saken er viktig (= system 2 tenkning som er langsomt og energikrevende).

 

Viljestyrke er en begrenset ressurs:

Når du ikke har forankret din egen agenda for dagen, før du møter omverden, vil hjernen streve med å huske hva det var du ville få til.

Viljestyrke er begrenset og tappes gjennom dagen. Når du ikke har en automatisert vane på plass som minner deg om din agenda for dagen, blir det krevende å huske den, særlig når eksterne krav hoper seg opp.

 

Signaleffekt:

Begynner du dagen i stressmodus, er sannsynligheten større at du fortsetter der. Det er kun én vinner: du eller omverden.

Sender du signal til hjernen om at du er i kontroll, vil hjernen din lete etter flere bevis gjennom dagen som bekrefter dette.

 

En enkel løsning:

Kjøp deg en vekkerklokke

La telefonen ligge på kjøkkenet/i stua

Etter at du har våknet spør deg selv:

  • Hva er det viktigste jeg vil få til i dag? (maks. 3 ting)
  • Hvilke utfordringer kommer jeg til å møte og hvordan vil jeg håndtere disse?
  • Hva kan jeg glede meg til i dag?
  • Gjerne skriv dette ned på ditt fokus ark som du kan laste ned her

 

Del med andre og prøv sammen i én uke, effekten merkes nesten umiddelbart.

Ha en strålende uke!

Til din suksess,

- Elke

P.S. iCUE: Online Coaching er i gang. Prøv gratis i 30 dager.

 

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!