Om spontanitet og påfyll

flyt rutiner Nov 20, 2020

 

Jeg hadde en gang en coach som het Tony. I mer enn 20 år jobbet han som avisredaktør, men skiftet karriere i godt voksen alder. Han var britisk og hadde den unike evnen til å kunne si veldig mye med veldig lite. En av setningene jeg fortsatt husker er denne:

 

«Elke, you do not rise to the occasion, you fall to your level of preparation.”

 

For meg har det ført til en innsikt jeg har båret med meg i årevis. Jeg elsker nemlig å kunne gripe øyeblikket og være spontan. Men jeg har forstått at det tilsynelatende motsatte, rutiner og planlegging, må utgjøre fundamentet for at spontanitet skal kunne oppstå.

 

Spontanitet og flyt er ikke drivkraften som får oss i gang, men resultatet av at forberedelsene har vært vellykket. Et godt fundament skaper overskudd i situasjonen. Det er dette overskuddet som igjen får oss til å skinne og være spontane.

 

Kanskje er dette særlig viktig å huske på nå som dagene blir kortere og batteriene trenger lengre ladetid: Å legge gode planer og ha innarbeidete rutiner gjør det lettere å få gjort det som skal gjøres.

 

Belønningen er lommer av tid som inviterer til spontanitet og påfyll. Noe vi alle trenger.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!