Om høsten

høst raushet Oct 01, 2021

 

Nå er det høst. Det kan gå begge veier om høsten. Vakkert og gyllent den ene dagen og mørkt og trist den andre. Ikke bare ute, men inni oss også. De første ukene med overskudd etter sommerferien er brukt opp, og om tre måneder er året omme!

 

Jeg har lurt litt på disse mørke høstdagene. De kommer hvert år. Noen ganger tidlig, andre ganger sent. Men uansett; de kommer.

 

I år tenkte jeg å stille forberedt. Møter jeg en mørk høstdag, skal jeg hilse den velkommen som en gammel bekjent. Jeg skal slutte å være overrasket over at den ikke er en sommerdag lenger. Sammen skal vi drikke en kopp te og prate minst mulig. Vi skal ikke snakke om været og vinteren og alt vi skal rekke på de tre månedene som er igjen av året. Hvis det ikke pøsregner skal vi gå oss en tur.

 

Mitt mantra for høstdager som dette er skadebegrensning. Jeg minner meg om at følelser er nokså kortvarige, mens våre handlinger og beslutninger kan ha langvarige effekter. Det betyr også at slike høstdager ikke er tiden for store avgjørelser.

 

Kanskje er disse dagenes funksjon å øve oss på å være rause med oss selv og de rundt oss? Forfatter Kim Scott har et godt tips når han sier:

 

A good rule of thumb for any relationship is to leave three unimportant things unsaid each day.

 

Og husk – etter regn kommer sol.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!