Om de nære tingene

krise tilstedeværelse Mar 12, 2021

 

«Elke, husk å ta være på de nære tingene», sa en leder med flere tiårs erfaring på telefonen til meg denne uken. Vi snakket om effekten av pandemien og hvordan krisen hadde endret manges fokus.

 

De nære tingene. Vi vet instinktivt hva det er. Spille Uno med barna. Være fordypet i en god bok. Pusse båten. Lytte til musikk. Gå en tur. Plante tulipaner.

 

Finnes det da også «fjerne ting»? Rekke de tre barnas fotballtreninger på samme kveld? Sveipe gjennom nettavisene? Stresse gjennom en treningsøkt? Legge båten og hagen på Mitt Anbud?

 

Jeg tror det er en grunn for at de nære tingene heter de nære tingene. Vi må slippe dem helt inn til oss for at magien deres virker. Det er slett ikke enkelt. I det vi slipper dem inn, slipper vi nemlig også kontrollen. Vi gjør oss sårbare for skuffelse. Hva hvis magien ikke virker?

 

De «fjerne tingene» derimot skal bare gjøres. Vi beholder kontroll over prosess og utfall. Vi holder oss på utsiden og ser inn. Mer forutsigbarhet, men ingen magi.

 

Jeg tror vi søker etter det nære, særlig nå, fordi kraften til å håndtere enhver krise kommer fra magien av de nære tingene. Magien som minner oss om at vi trenger mindre kontroll enn vi kanskje trodde for å kjenne oss lykkelige og hele.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

 

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!