Om dårlige relasjoner

 

Vi kommer oss ikke unna relasjoner. Ja, hele livet er egentlig et stort lappeteppe av dem. Store og små i alle slags farger og former.

 

Relasjoner er som mønstre og materialer. Ikke alt går like godt sammen, og noen ganger blir det helt feil. Denne kombinasjonen gjør at vi ikke blir den vi ønsker å være. I stedet for å komme nærmere den beste utgaven av oss selv, flytter vi oss lenger unna. Relasjonen oppleves som dårlig, ja noen ganger giftig.

 

Jeg husker fortsatt noe min far en gang fortalte meg: «Alt kan være giftig. Det kommer bare an på doseringen.»

 

Dårlige relasjoner er intet unntak. Vi kan ha vært utsatt for en stor engangsdose (som for eksempel en krenkende hendelse) eller vi kan ha blitt værende i en relasjon som har blitt giftig over tid.

 

På lik linje som med giftskader, kan vi reagere helt forskjellig: Noen ganger kraftig der og da. Andre ganger ikke før det nesten er for sent og vi holder på å besvime. Hva skal vi gjøre når vi ser at lappeteppet vårt ikke er slik vi ønsker?

 

Å skylle godt er et godt tips. Ta avstand og trekk deg tilbake. Hva er det nøyaktig som skjer? Hvordan påvirker det deg?

 

Kanskje ligger vår viktigste læring nettopp her? Kan vi bruke erfaringene fra dårlige relasjoner til å styrke den viktigste relasjonen av alle – den vi har til oss selv?

 

På den måten utvikler vi både dømme- og handlekraft. Slik at vi kan forstå om det er på tide å komme seg videre, eller om det trengs nødvendige reparasjoner.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!