Om (selv)sabotasje

fremgang sabotasje Jul 16, 2021

 

Du har kanskje opplevd dette snodige fenomenet før: Du bestemmer deg for å slutte med en uvane, eller begynne med nye vaner, og akkurat i det man skimter den positive effekten av innsatsen – så slutter man å gjøre det man vet man burde gjøre! Ikke nok med det. Kanskje motarbeider man aktivt suksessen frem til mye av fremgangen er ødelagt.

 

Hva i alle dager er dette? Finnes det ubevisste krefter som overstyrer våre gode intensjoner? De som fikk oss til å sette målet til å begynne med? Møt sabotøren.

 

Hver gang vi starter noe nytt, er sjansen stor for at sabotøren viser seg. Her er tre ting den har lært meg:

 

1) Sabotøren er suksessens skjulte budbringer. Like bak sabotøren følger fremgangen vi har ventet på.

 

2) Sabotørens største svakhet er vår oppmerksomhet. Er vi lysvåkne og nysgjerrige i øyeblikket, klarer vi å unngå det største hærverket.

 

3) Sabotøren varsler endring. 

 

Det siste punktet er også forklaringen på hvorfor vi møter sabotøren i det hele tatt. Fenomenet er hjernens måte å gi beskjed om at vi fjerner oss fra den vi pleier å være. Selv om vi rasjonelt sett ønsker den nye versjonen av oss selv velkommen, henger maskineriet etter. Kroppen og hodet trenger tid til å venne seg til en ny modus operandi.

 

Så, dersom du får sabotøren som ubedt feriegjest, tilby en kald drikke og et vennlig ord. Det er lite som kan bli ødelagt når vi er rause og bestemte samtidig.

 

God ferie!

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

 

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!