Om å vite og gjøre

 

Jeg har en venn som sammenlikner det å nå et mål med å klatre over en murvegg. På den ene siden av veggen er vårt liv som det er i dag. På den andre siden er alt vi ønsker å få til. Jeg har lenge tenkt på denne murveggen, eller gapet som jeg liker å kalle det. Gapet mellom der vi er i dag og der vi egentlig vil være. Hvordan kommer vi oss best mulig på den andre siden?

 

Det er fort gjort å begynne med handling. Tross alt innebærer endring å gjøre noe annet enn det vi gjorde i går. Skal vi krysset gapet må vi gjøre det som skal til for å nå målet.

 

Dette er lettere sagt enn gjort. For hadde det vært så enkelt å bare gjøre det som skal til for å komme i mål, ja, da hadde vi vel alle vært der.

 

Jeg tror det er best å legge handlingsplanene til side, og heller finne ut av hva som er grunnen til at vi ikke gjør det som skal til.

 

Dette er jo selve murveggen. Murveggen som holder oss tilbake. Og når veggen er borte, ja, da er vi også framme. Det betyr at murveggen er selve målet. Bygger vi den ned, vil alt det som venter på oss på den andre siden komme til syne, helt av seg selv.

 

Når det gjelder mål kan det være lurt å ta av seg de lange brillene og bli nysgjerrig på detaljene i hverdagen. Det er her murveggen gjerne synes best.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

 

 

 

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!