Kunsten å ha dobbelt fokus

fokus krise Mar 12, 2020

 

Enhver krise krever håndtering og skadebegrensning. Det kan være krevende. Mye energi går til å hente informasjon, tolke informasjon og handle deretter. Vi blir tvunget til å ta nye valg. Hva betyr dette? Jo, at det som ikke er essensielt for å komme seg gjennom krisen, må velges bort.

 

Heldigvis inviterer en krise oss til å utvikle evnen til å ha dobbelt fokus.

 

Å ha dobbelt fokus betyr å fokusere på krisehåndtering samtidig som du med jevne mellomrom skifter fokus og tenker på tiden som kommer etter krisen.

 

Her kommer tre spørsmål du kan stille deg:

  1. Av alt det ikke-essensielle som jeg har måttet eliminere fra (arbeids-)livet mitt, hva ønsker jeg å ikke ta tilbake etter at krisen er over? Sagt på en annen måte: hva vil jeg fortsette med å ikke bruke tid og energi på, også etter krisen?
  2. Hva tror jeg er essensielt for å lykkes raskest mulig i tiden etter krisen?
  3. Hva kan jeg gjøre allerede i dag for å forberede meg for dette?

 

Dobbelt fokus flytter mental energi fra bekymring til handling og planlegging. Det er et mye bedre sted å være, både fysiologisk og psykologisk.

 

Til deg, som særlig i disse tidene, vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

 

 

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!