James Bond og deg

selvutvikling tema Oct 08, 2021

 

Jeg så den nye James Bond filmen her om dagen. Bortsett fra at jeg savnet mer av den kjente «James Bond-glam» og humor var det én ting filmen klarte å illustrere helt utmerket: Rollen til tema i livene våre.

 

Tema er som røde tråder som binder sammen våre utfordringer og problemer. Frem til vi knekker koden til de spesifikke temaene, vil alle våre problemer se forskjellige ut. Hver utfordring er som et nytt mattestykke vi fikk i hjemmelekse på barneskolen. Når vi først knekker koden, ser vi at det er noe som er felles for hver oppgave.

 

Våre utfordringer fungerer på samme måte. De linkes sammen gjennom underliggende tema som vi må løse. Tallene og problemene er variabler som endrer seg fra gang til gang, men koden for å komme frem til løsningen er lik.

 

Alle karakterene i James Bond-filmen, skurker som helter, hadde forskjellige problemer. Men underliggende for alle problemene var et felles tema: Tillit og forsoning med tillitsbrudd.

 

Livets problemer dytter oss gjerne i retning av våre tema. Finner vi den røde tråden oppdager vi også det neste logiske steget.Og mens vi nøster opp i våre egne røde tråder kan vi drømme oss bort litt. For hvordan hadde det vært å møte opp en vanlig mandag i Bonds Aston Martin i rundkjøring ved skolen?

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!