Ikke Sett SMARTE Mål

motivasjon mål Oct 15, 2019

De fleste har hørt at vi skal sette oss SMARTE mål: Specific, measurable, achievable, realistic, timed, exciting.

De fleste har også hørt om motivasjon. Drivkraften eller innsatsen som gjør at vi jobber mot våre mål.

Hvordan henger de to tingene sammen og hva betyr dette for hvordan du skal sette riktige (og ikke smarte) mål?

Motivasjon har tre komponenter:

  • Retning (hva du vil oppnå)
  • Intensitet (hvor hardt du prøver)
  • Varighet (hvor lenge du prøver)

Motivasjon er en drivkraft som må genereres. Det betyr at vi må jobbe mot noe som skaper motivasjon (=driven til å fortsette).

Dette noe kan være en ekstern belønning (=ytre motivasjon) eller en indre belønning (=indre motivasjon). En ekstern belønning er den svarte trøya når du har fullført Norseman, en indre belønning er følelsen av mestring, seieren over din indre stemme som ba deg om å stoppe halvveis.

Når du setter mål er det viktig å sette mål som trigger din indre motivasjon. Det er her de fleste trår feil. Vi setter oss mål om den svarte trøya, minus 10 kg, eller maraton på under tre timer. Men disse mål må ikke være hoveddrivkraften bak innsatsen din fordi sluttresultatet er utenfor din direkte kontroll.

Det som er fullstendig innenfor din kontroll, derimot, er å gjøre alle de tingene som øker sannsynligheten for at du oppnår sluttresultatet.

Du må sette deg mål som gjenspeiler alle de tre komponentene til motivasjon:

  • Hvilken retning du vil og hvilken kvalitet som skal kjennetegne ditt arbeid på veien dit.
  • Hvor hardt du forplikter deg til å prøve.
  • At du skal beseire den indre stemmen som vil at du gir deg (=varighet).

Den eksterne belønningen er kun en gulrot du plukker underveis mens du fortsetter å utvikle deg på den indre planen. Noen ganger er det tett med gulrøtter, andre ganger lar de vente på seg. Det som gjør at du holder ut er opplevelsen av fremgang i riktig retning: selv om resultatene ikke har kommet (enda) ser du at du har blitt mentalt sterkere, kvaliteten i ditt arbeid har blitt bedre, din innsats har økt og du ser at du ikke gir deg så lett lenger.

Det er kun denne opplevelsen av at du utvikler ditt potensiale som vil holde motivasjonen gående, enten om du akkurat har oppnådd ett eksternt mål, eller om du fortsatt ikke er i mål (enda). 

Ikke gi deg!

Til din suksess,

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!