Fire perspektiver på raushet

livsstil raushet Sep 17, 2021

 

Ordboka definerer «raus» som rikelig av noe. Gaver, penger eller komplimenter er kanskje blant det første man tenker på i forhold til raushet. Men vi kan også være rause med å gi anerkjennelse og oppmuntring. Vi kan være rause med tolkningene våre av andres intensjoner. Vi kan være rause med tiden vår, ha et lyttende øre og et åpent hjerte i møte med andre.

 

Å være raus forandrer de vi er rause med, men mest av alt forandrer det oss selv. Her er fire perspektiver på raushet:

 

1) Når vi er rause signaliserer vi overfor oss selv at vi har mer enn nok av det vi deler. Vi lever i den oppfatningen av at det er nok til alle. Når vi gir, vil det komme mer.

 

2) Våre handlinger er en forlengelse av våre tanker. For å handle raust må vi også tenke raust. Rause tanker mykner vår indre dialog. Rause tanker minner oss om å være greie med oss selv.

 

3) Raushet styrker selvfølelsen. Det kjennes godt å være raus og gjøre mot andre som vi ønsker at de vil gjøre mot oss.

 

4) Å være raus påvirker vår livsfilosofi. Tror vi at mye av det gode gjør oss late, eller tror vi at mye av det gode gjør oss bedre?

 

Særlig det siste punktet er kjernen i raushet. Ektefølt raushet er en grunnholdning og en livsstil. Jo mer godt vi gjør, jo mer godt skaper vi. Det finnes ingen metningspunkt for raushet, akkurat som det ikke finnes et tak for kjærlighet.

 

Til deg som vil leve, lede og levere best mulig.

- Elke

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!