2 Myter om Endring

endring ledelse Nov 11, 2019

 

To myter om endring:

 

Myte #1: Endring tar lang tid

Endring skjer på ett blunk. Ta for eksempel en isbit. Når temperaturen bikker null grader, smelter den. Du ville ikke sitte i ett rom på minus fem grader og undre deg at det tar så lang tid før isbiten smelter. Du ville ikke sagt at isbiten har motstand mot endring eller manglende motivasjon. Nei, du ville fokusert på å øke temperaturen for at isen smelter. Du ville sørget for de rette betingelsene for at endringen kan skje.

Vi mennesker oppfører oss akkurat som isbiten. Vi kan endre oss på ett blunk. Vi kan stumpe røken i dag. Vi kan ta på oss joggeskoene i dag. Om vi gjør det er avhengig av at alt ligger til rette for at endringen skal skje. Eksterne faktorer (din kalender, for eksempel) men mest indre faktorer som det å ha troa på at endringen vi lønne seg (= være verdt innsatsen) og at vi kommer til å klare det (=unngå nederlag).

 

Myte #2: Endring = resultat

Endring må ikke forveksles med ønsket resultat av endringen. Du kan ta på deg joggeskoene i dag, resultatene kommer etter hvert. Alle vet vi det. Vi glemmer det bare for ofte. Særlig når vi gjennomfører organisatoriske endringer. Når ting tar tid går vi i fella av å tvile på hvorfor vi trodde det var lurt å gjøre endringen.

Når du prøver endre deg selv (fullt mulig) eller noen andre (ett hakke vanskeligere) flytt fokus fra praten om motstand og motivasjon til å legge til rette for at endringen kan skje. Minn deg selv og de du leder (ofte) om hvorfor dere var enige om at endringen var en god idé.

 

Ha en strålende uke!

Til din suksess,

- Elke

 

Husk å registrere deg for 3-Minutters-Påfyll her

Close

50% Complete

Få 3-Minutters Påfyll

direkte i din innboks. Hver uke. For at du lykkes!